Molenstraat 31, Leeuwarden

Verkocht

Omschrijving

In deze karakteristieke woonwijk, gelegen aan de westkant van het stadscentrum is slechts een klein verloop. Er komt niet snel een woning vrij, want het is fijn wonen in de Vosseparkwijk. Wij zijn dan ook blij dat we u deze sfeervolle gezinswoning met doorzon living met erker en houten vloer, een halfopen keuken met daarin een hoek opgestelde inbouwkeuken, 4 slaapkamers (3 grote en een kleinere) en een diepe voortuin met inkijk in de Deinumerstraat en een diepe achtertuin met eigen achterom op het zuiden mogen aanbieden. Het geheel is gelegen op ca. 164m2 eigen grond, buitenom recentelijk voorzien van groot onderhoud en schilderwerk, centrale verwarming op alle verdiepingen en op een paar raampjes op de begane grond na is de woning volledig voorzien van dubbel glas. De woning is aangesloten op het diepriool, er liggen zonnepanelen op het dak en de HR-ketel is van november 2021. Het stadscentrum is op loopafstand en ook de rondweg met uitvalswegen is snel bereikbaar.

De Vosseparkwijk (van origine de Westerparkwijk) is mooie groene en kindvriendelijke jaren ‘30 woonwijk met karakteristieke panden en een actieve wijkvereniging met wijkpanel die de kwaliteit van deze woonwijk hooghoudt. Zowel voor de jeugd als voor de volwassenen worden er diverse activiteiten georganiseerd. Er is een recentelijk verbouwd wijkgebouw, het Vossepark met vijver, een trapveldje en een prachtige speeltuin. Scholen en (gezondheids)voorzieningen zijn in de wijk te vinden. De Molenstraat is vernoemd naar de molen “Het Lam”, gelegen aan de Westersingel en afgebroken in 1919. De bouwtekening van dit blok van 3, stamt uit 1928 en de realisatie vond plaats in 1930.  Alle informatie die je als bewoner nodig hebt is te vinden op vosseparkwijk.nl.

Binnenkort wordt deze woning van binnen gefotografeerd en op Funda gezet. Heb je nu al interesse en wil je de woning van binnen bekijken? Laat het ons weten. Mail of WhatsApp je vragen of klim in de telefoon en bel Makelaardij Hart de Vries op 06-20097736.

Indeling Begane grond: Diepe voortuin met entree; ontvangsthal met trapopgang naar de 1e verdieping, meterkast, trapkast en toilet; ruime doorzonliving met erker en tuindeur; halfopen keuken met daarin een hoek opgestelde inbouwkeuken; bijkeuken met wma en tuindeur; diepe- en volledig beschutte achtertuin op het zuiden, met vijver en eigen achterom. 

Indeling 1e Verdieping: brede overloop met inbouwkast; grote slaapkamer met inbouwkast aan de achterzijde; Master-Bedroom met dubbele inbouwkast aan de voorzijde en 3e slaapkamer/werkkamer aan de voorzijde; badkamer met douchecabine, vaste wastafel, 2e toilet, designradiator en buitendeur naar het balkon met droogplat; afgesloten trapopgang naar de 2e verdieping. 

Indeling 2e Verdieping: op de riante zolder is de 4e slaapkamer met Velux dakraam, cv-ketel opstelling, controle kast van de zonnepanelen en diverse bergruimtes achter de knieschotten.

Vernieuwingen en onderhoud

2022

 • Tuindeur living naar achtertuin
 • Bovenraam keuken dubbel glas

2021

 • Nefit HR-ketel met expansievat van november 2021
 • Groot onderhoud en schilderwerk aan de voor en achterzijde van de woning hebben plaatsgevonden. Hierbij is ook het houtwerk van de dakgoot aangepakt en zijn er dakpannen recht gelegd
 • Het dakplat boven de bijkeuken is voorzien van een nieuwe balustrade

2020

 • Er zijn zonnepanelen geplaatst. Deze zijn huurkoop via Zelfstroom met maandelijkse kosten van  €44 en een maandelijkse opbrengst van ca. €100
 • De inbouw combioven is vervangen (oven met magnetron)

2019

 • Het zink van de dakgoot aan de achterzijde van de woning is vervangen

2007

 • De trap naar zolder die in het midden van de woning stond is afgesloten en er is een nieuwe trapopgang naar de zolder gerealiseerd boven de trap naar de 1e verdieping, waardoor hij op zolder aan de zijkant uitkomt. Hierdoor is er op zolder een riante 4e slaapkamer ontstaan.
 • De zolder is van binnenuit geïsoleerd
 • Er is centrale verwarming aangelegd op alle verdiepingen
 • Op de verdiepingen ligt een Parky houten laminaatvloer, welke schuurbaar is
 • Onder de Parky houten laminaatvloeren en de houten vloer op de benedenverdieping ligt een isolerende aluminiumfolie
 • In de gang, de keuken en de badkamer ligt een Spaans porseleinen tegelvloer
 • De groepenkast is vernieuwd en geüpgraded naar 6 groepen met dubbele aardlekschakelaar
 • Er is een doorgang van de kamer naar de keuken gerealiseerd, welke is verstevigd met een latei
 • De doorgang van gang naar keuken is afgesloten
 • Schuurtje in de achtertuin en tuin aangelegd