Avondsterweg 7-9, 8938AK te Leeuwarden

Omschrijving

Wij hebben weer een WOW-factor in bemiddeling. Eentje waar je U tegen zegt. Gelegen aan het Woudmansdiep (Wâldmansdjip), aan de staande mastroute, tegenover natuurgebied de Froskepôlle en in directe verbinding met open vaarwater de Wide Greons (naar het stadscentrum van Leeuwarden) en het Van Harinxmakanaal. Namens de eigenaar bieden wij geheel vrijblijvend aan de onroerende zaak en materiële vaste activa van Jachthaven de Hemrik te Leeuwarden. Het betreft hier een watersportbedrijf met jachthaven gelegen aan de Avondsterweg 7 en 9, alwaar gevestigd “Jachthaven De Hemrik” met toegangspoort (de inrit bevindt zich tegenover het terrein van de Praxis, tussen nr 1G en 1T in), een kraan, woonark in afbouw, een drijvende heistelling, een woonhuis met tuin, een toegangspoort met parkeren op eigen grond aan de Avondsterweg 7 en 9, een loods en een havenkantoor met werkplaats en bovenwoning. De onroerende zaak bevat een totale grootte van circa 17.154m2 volle eigendom. Het bedrijf wordt momenteel geëxploiteerd met 133 ligplaatsen en is geschikt voor boten met een lengte tot 20 meter en een diepgang van 1.55 meter. De ligging is in de Friese hoofdstad Leeuwarden, aan de rand van industrieterrein de Hemrik en eenvoudig bereikbaar middels auto en boot. Er zijn diverse vaarroutes en middels het op steenworp afstand gelegen Van Harinxmakanaal is er ontsluiting met de rest van Nederland en de Wadden.

Jachthaven “de Hemrik”

Kadastraal Gemeente Leeuwarden, Sectie K nummer 4255 Bouwwerken-waterwerken-water, groot circa 6.030m2

Kadastraal Gemeente Leeuwarden, Sectie K nummer 4256 Bouwwerken-waterwerken-water, groot circa 9.440m2

Kadastraal Gemeente Leeuwarden, Sectie K nummer 6510 Wegen, groot circa 63m2

Woning en opstallen

Kadastraal Gemeente Leeuwarden, Sectie K nummer 1424 Wonen erf en tuin, groot circa 1.621m2 

De toegangsweg tot de jachthaven is gesitueerd tegenover het terrein van de Praxis, tussen het pand ‘BVA trappen’/’VIP fiets’ en het pand ‘123ruit’ in. De jachthaven is afsluitbaar middels dubbele draaipoort. De weg met naastgelegen groenstrook, steigers en parking loopt van de entree tot aan het Woudmansdiep, alwaar zich de kopsteiger bevindt. Er zijn in totaal 5 lange steigers met voorziening voor water en elektra, 133 ligplaatsen voor boten van 4m tot 20m en een waterwoning in aanbouw. De Jachthaven houdt zich voornamelijk bezig met de verhuur van stalling en ligplaatsen, in- en verkoop van boten en jachten en in- en verkoopbemiddeling van boten en jachten.

Diepgang Woudmansdiep       :  circa 1.55m

Diepgang Wide Greons            :  circa 2.75m

Hoogtebeperking vaarwater  :  geen beperking dankzij staande mast route

Drijvende woning: De in afbouw zijnde woonark van circa 12m x 6m heeft een voor- en een achterdeur, een schuifpui, een 1,5m diepe onder keldering en een met pannen bedekt zadeldak. Hij is voorzien van water, stroom, een meterkast, dubbele beglazing en dak-, muur- en vloerisolatie.

Avondsterweg 9: De royale vrijstaande woning, gebouwd in 1992, met tuin op het zuidwesten deelt samen met het jachthavenkantoor met bovenwoning van nummer 7, een eigen entreepoort met volledig bestraatte parking op eigen terrein met doorgang naar de jachthaven. De entreepoort is gelegen aan een doodlopend gedeelte van de Avondsterweg, met vrije parkeerplaatsen aan de weg en een loopbrug over het water naar de Froskepôlle. Van binnen is de woning sfeervol, ruim opgezet en praktisch ingedeeld met een mooie grote entree met vide, garderobe, toilet, meterkast, trapopgang en toegangsdeuren naar de living en de woonkeuken. Ook vanuit de ruim bemeten living met openhaard en een schuifpui naar de zuid-gesitueerde tuin, komt u in de woonkeuken met een hoek opgestelde keuken voorzien van inbouwapparatuur en boven de eetkamertafel een verlaagd plafond met sfeervolle spotverlichting. De bijkeuken met achterdeur biedt meer dan voldoende ruimte aan diverse apparaten, waaronder wasmachine en droger. Via de hardhouten trap komt u op de vide met centrale overloop en toegangsdeuren tot de 4 slaapkamers en de badkamer met wastafelmeubel, 2e toilet, ligbad en douchehoek. In het plafond van de vide is een luik met vlizotrap naar de zeer ruime bergzolder, met stahoogte. De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming d.m.v. VR-ketel met radiatoren in alle leefruimtes. In de badkamer is een badkamergeiser. De deuren en de vaste trap zijn van hardhout en op de vloeren ligt een mooie laminaatvloer. De badkamer is voorzien van plavuizen.

Avondsterweg 7: Jachthavenkantoor met bovenwoning gelegen aan de Avondsterweg 7. Het deelt samen met de vrijstaande woning van nummer 9, een eigen entreepoort met volledig bestraatte parking op eigen terrein met doorgang naar de jachthaven. De entreepoort is gelegen aan een doodlopend gedeelte van de Avondsterweg, met vrije parkeerplaatsen aan de weg en een loopbrug over het water naar de Froskepôlle. Dit vrijstaande pand heeft op de begane grond een entree met meterkast, trapopgang en toegang naar een zeer grote open (werk)ruimte voorzien van tl-verlichting, een lange bar met sfeerverlichting, grote hoge openslaande garagedeuren en in- en externe toegang tot de beide aanbouwen, waarin aan de ene zijde het havenkantoor (met werkruimte en ontvangstruimte met balie) en aan de andere zijde een (momenteel niet in gebruik zijnde) sanitaire ruimte (met afwasruimte, geiser, doucheruimte en toilet) die aanpak vergt. De verdieping is ingedeeld met een centrale gang die toegang biedt tot de open bergruimte, een ruime slaapkamer, het toilet, de keuken, de in aanbouw zijnde badkamer met ligbad en de woonkamer met uitzicht over de jachthaven. In het plafond van de centrale hal is een luik naar de ruime bergzolder. Aan de jachthavenzijde van het pand is een riant terras. Het pand wordt verwarmd middels een 5 jaar jonge AWB HR-ketel met radiatoren en is van binnen gedeeltelijk afgebouwd. Hierdoor is er nog voldoende ruimte voor uw eigen inzicht en ideeën.

Loods: Een grote loods van 12m x 7m met zadeldak omkleed met metalen golfplaten en voorzien van een grote hoge schuifdeur aan de kopse kant. Aan de jachthavenzijde van de loods ligt een grote betonplaat

Vertoeven: vanaf hier zijn diverse routes om te fietsen, te varen, te suppen en te wandelen. Het stadscentrum bereik je met de bus, fiets of boot. Supermarkten, bouwmarkten, eetgelegenheden, kapsalons, (gezondheids) voorzieningen en een buitenleven/kampeerwinkel zijn op loop- en fietsafstand.

N.B.: De foto’s en filmpjes zijn onderdeel van de beschrijving.

Interessant object? Jazeker, dit geheel is zeer interessant voor een nieuwe eigenaar, die door een frisse wind met nieuwe ideeën door dit geheel te laten waaien, er nog zoveel meer kan uithalen. Denk hierbij aan uitbreiding van de jachthaven, sanitaire voorzieningen en kantine/bar; Bed en Brochje (Breakfast) op het water; drijvende vakantiewoningen; verhuur van kampeerplaatsen/camperplaatsen; waterwoningen; verhuur van boten, kano’s, waterfietsen e.d. Hoe dan ook, wij hebben ideeën te over en wellicht heb jij er nog een beter idee over. Is je interesse gewekt? Neem dan contact met ons op voor een oriënterend gesprek. Omdat de verkoper zeer gevoelige en vertrouwelijke bedrijfsinformatie uitsluitend aan serieuze overnamekandidaten verstrekt, kunnen wij u deze stukken pas toevertrouwen als wij de eigenaar een goed beeld hebben kunnen geven van uw motivatie en uw financiële mogelijkheden.

De Froskepôlle (Fries: Froaskepôlle = Kikvorscheneiland): In 1784 stonden in dit mooie natuurgebied, daar waar de Nauwe Greons, de Wiide Greons met het Woudmansdiep samenvloeien, een aantal huizen, een watermolen met molenaarshuisje en waterherberg "De Pels". Dorstige schippers, vissers, jagers, recreanten en schaatsers in de winter, konden hier hun dorst lessen tijdens het luisteren naar de rijmpjes en vertellingen van de gebroeders Halbertsma. Ook de Friese stadhouder, Prins Willem IV vertoefde hier met enige regelmaat na de jacht voor een drankje en een strou (pannenkoek). Tevens werden er zeilwedstrijden gehouden. De Froskepôlle kwam los van het vaste land en werd een eiland toen, na de 2e wereldoorlog het Van Harinxmakanaal werd gegraven. In de jaren ’50 deed het dienst als stortplaats voor bagger, slib en grond. De 2 volgende decennia ontpopte het zich tot een prachtig natuurgebied, waarbij er in 1977 een bruggetje werd geplaatst, dat via de Avondsterweg te bereiken is. Tot op de dag van vandaag verblijven er veel dagrecreanten op dit geliefkoosde plekje.

De Hemrik: Bedrijventerrein met een diversiteit aan bedrijven inclusief bouwmarkt, auto-, motor- en bootonderdelen en een kampeer- en buitenlevenwinkel.

Camping de Wetterpôlle: kamperen met eigen tent, caravan of camper of huur een kampeer-pod, een sloep of fiets. 

Kanovereniging de Hydronauten: Waterplezier en watersport met kano, kayak of SUPboard, solo of in groep, cursus, trainen of toeren en nog veel meer.

Leeuwarden in een notendop: Provinciale hoofdstad van Friesland; Ljouwert; ca. 125.000 inwoners; gastvrij; verrassend en zintuigprikkelend; nationale- en internationale evenementen; cultureel en natuur; horeca en uitgaan; historisch en modern; veelzijdig en in beweging; sportief en relaxen; fijn wonen en werken; studeren en ondernemen; toerisme; 11-stedentocht; Oldehove; Cambuur; Ús Mem; Willem IV van Oranje-Nassau, M.C. Escher, Havank, Mata Hari, Rudi Koopmans. Ronddolen door Leeuwarden en omgeving doe je lopend, fietsend, vanaf het water of met de citytrain. Kortom, of je er woont, werkt of op vakantie bent, Leeuwarden is heerlijk vertoeven.