Avondsterweg 7-9, Leeuwarden

Omschrijving

Een uniek stukje Leeuwarden bieden wij te koop aan. Omdat het hier een riante kavel van circa 17.154m2 met diverse opstallen en waterwerken betreft, is het ook mogelijk om een deel hieruit te kopen. De foto’s werpen een blik op het geheel en ons idee voor splitsing hiervan. Wellicht heeft u hier een andere gedachte over of bent u op zoek naar een steiger met ligplaatsen. Als de foto's uw interesse hebben gewekt, maak dan een geheel vrijblijvende bezichtigingsafspraak waarbij we samen kunnen sparren om te kijken wat de mogelijkheden voor uw ideeën zijn en wat de bijbehorende prijs is. De foto’s en filmpjes zijn onderdeel van de beschrijving.

Ligging: De Avondsterweg 7-9 is gelegen in de Friese hoofdstad Leeuwarden, tussen natuur en industrieterrein en aan staande mastroute met diverse vaarroutes. Het totale perceel is ca. 17.154m² en op dit moment is Jachthaven de Hemrik hier gevestigd. 

Waterligging: aan het Woudmansdiep (Wâldmansdjip), tegenover natuurgebied de Froskepôlle en in directe verbinding met open vaarwater de Wide Greons (naar het stadscentrum van Leeuwarden) en het Van Harinxmakanaal, met ontsluiting naar de Wadden en de rest van Nederland.

Bereikbaarheid: Eenvoudig te bereiken met auto, fiets en openbaar vervoer. Toeristisch gezien zijn er diverse routes om te fietsen, te varen, te suppen en te wandelen. Het stadscentrum bereik je met de auto, bus, fiets of boot. Supermarkten, bouwmarkten, eetgelegenheden, kapsalons, (gezondheids)voorzieningen en een buitenleven/kampeerwinkel zijn op loop- en fietsafstand.

Het Object:
 Woning aan de Avondsterweg 9
 Vrijstaande opstal aan de Avondsterweg 7
 Loods
 Drijvende woning
 Waterwerken
 Toebehoren

Avondsterweg 9 
Een royale sfeervolle en vrijstaande woning uit 1992, ruim opgezet en praktisch ingedeeld, met tuin op het zuidwesten. 
Indeling begane grond: entree met ontvangsthal, vide, garderobe, toilet, meterkast, trapopgang en toegangsdeuren naar de living met openhaard en schuifpui en de woonkeuken met daarin een in hoek opgestelde keuken voorzien van diverse inbouw apparatuur; grote bijkeuken met wma en achterdeur.
1e verdieping: centrale overloop, 4 ruime slaapkamers en een badkamer met wastafelmeubel, 2e toilet, ligbad en douchehoek.
2e verdieping: ruime bergzolder met stahoogte bereikbaar middels vlizotrap.
Bijzonderheden: De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming d.m.v. VR-ketel met radiatoren in alle leefruimtes; In de badkamer is een bad geiser; De deuren en de vaste trap zijn van hardhout en op de vloeren ligt een mooie laminaatvloer, de badkamer is voorzien van plavuizen; dubbele draaipoort en volledig bestraatte parking op eigen terrein; straat parkeren mogelijk; gelegen aan het doodlopende gedeelte van de Avondsterweg alwaar een loopbrug over het Wâldmansdjip naar de Froskepôlle.

Avondsterweg 7
Vrijstaande opstal met zijvleugels en bovenwoning.
Indeling begane grond: entree, hal met meterkast en trapopgang; grote open (werk)ruimte met grote hoge openslaande deuren en toegang tot de zijvleugel waarin op dit moment de aan renovatie onderhevige publiekelijke sanitaire ruimte met buitendeur, tl-verlichting, een lange bar met sfeerverlichting, waarachter de toegang tot de 2e zijvleugel, waarin op dit moment het havenkantoor met balie, werkruimte en buitendeur.
1e verdieping: centrale overloop; woonkamer met uitzicht over het water met de jachthaven; keuken met daarin een hoek opgestelde keuken; in aanbouw zijnde badkamer met ligbad; toilet; ruime slaapkamer; open bergruimte.
2e verdieping: luik naar de ruime bergzolder, bereikbaar middels een ladder.
Bijzonderheden: Riant terras aan de jachthavenzijde van het pand; het pand wordt verwarmd middels centrale verwarming; AWB HR-ketel 5 jaar jong; Dubbele draaipoort via Avondsterweg 7 en 9 en via Avondsterweg 1G en 1T; weg met parking op naastgelegen groenstrook, die loopt van de entree tot en met het Woudmansdiep met parking over de gehele diepte van het perceel.

Loods
Een grote loods met hoge schuifdeur aan de kopse kant en zadeldak van 84m² (12m x 7m)
Bijzonderheden: omkleed met metalen golfplaten; voorzien van elektra; aan de jachthavenzijde van de loods ligt een grote betonplaat.

Drijvende woning
Een drijvende woning van circa 12m x 6m met kunststof kozijnen, een pannen bedekt zadeldak en een ca. 1,5m diepe onder keldering. Van binnen in afbouwfase en is voorzien van water, stroom, een meterkast, dubbele beglazing en dak-, muur- en vloerisolatie. 
Indeling: entree met centrale hal, woonkamer met schuifpui en open keuken, ruimtes voor de slaapkamers, badkamer en hal met achterdeur.
Bijzonderheden: Is in werkelijkheid in veel betere conditie dan de foto’s doen vermoeden; moet nog worden voorzien van gevelbeplating.

Waterwerken
5 steigers voorzien van water en elektra (133 ligplaatsen, geschikt voor vaartuigen met een lengte tot 20m en een diepgang van 1.55m), waarvan de kopsteiger tegenover de Froskepôlle ligt.

Kadastraal bekent:
Gemeente Leeuwarden, sectie K nummer 1424: wonen-erf-tuin, groot ca. 1.621m2
Gemeente Leeuwarden, sectie K nummer 4255: bouwwerken-waterwerken-water, groot ca. 6.030m2
Gemeente Leeuwarden, sectie K nummer 4256: bouwwerken-waterwerken-water, groot ca. 9.440m2
Gemeente Leeuwarden, sectie K nummer 6510: wegen, groot ca. 63m2
Totaal groot ca. 17.154m2

Diepgang: Woudmansdiep ca 1.55m; Wide Greons ca 2.75m
Hoogtebeperking: Geen hoogtebeperking ivm staande mastroute

Interessant object? Jazeker. Wij bieden u niet alleen de mogelijkheid om dit perceel in zijn geheel te kopen, maar ook een deel hieruit is mogelijk. De foto’s geven een idee voor splitsing, maar wellicht heeft u hier een andere gedachte over. Laat ons weten waar uw interesse naar uit gaat en maak een bezichtigingsafspraak voor een oriënterend gesprek.

Leeuwarden in een notendop: Provinciale hoofdstad van Friesland; Ljouwert; ca. 125.000 inwoners; gastvrij; verrassend en zintuigprikkelend; nationale- en internationale evenementen; cultureel en natuur; horeca en uitgaan; historisch en modern; veelzijdig en in beweging; sportief en relaxen; fijn wonen en werken; studeren en ondernemen; toerisme; 11-stedentocht; Oldehove; Cambuur; Ús Mem; Willem IV van Oranje-Nassau, M.C. Escher, Havank, Mata Hari, Rudi Koopmans. Ronddolen door Leeuwarden en omgeving doe je lopend, fietsend, vanaf het water of met de citytrain. Kortom, of je er woont, werkt of op vakantie bent, Leeuwarden is heerlijk vertoeven.

Directe omgeving
Natuurgebied De Froskepôlle:
Ofwel Kikvorschenland, alwaar in 1784 een aantal huizen, een watermolen met molenaarshuisje en waterherberg "De Pels" stonden. Dorstige schippers, vissers, jagers, recreanten en de schaatsers in de winter konden op dit plekje, daar waar de Nauwe Greons, de Wiide Greons en het Woudmansdiep samenvloeiden, hun dorst lessen tijdens het luisteren naar de rijmpjes en vertellingen van de gebroeders Halbertsma. Ook de Friese stadhouder, Prins Willem IV vertoefde hier met enige regelmaat na de jacht voor een drankje en een strou (pannenkoek). Tevens werden er zeilwedstrijden gehouden. De Froskepôlle kwam los van het vaste land en werd een eiland toen, na de 2e wereldoorlog het Van Harinxmakanaal werd gegraven. In de jaren ’50 deed het dienst als stortplaats voor bagger, slib en grond. De 2 volgende decennia ontpopte het zich tot een prachtig natuurgebied, waarbij er in 1977 een bruggetje werd geplaatst, dat via de Avondsterweg te bereiken is. Tot op de dag van vandaag verblijven er veel dagrecreanten op dit geliefkoosde plekje.
De Hemrik: Een netjes bedrijventerrein met een diversiteit aan bedrijven inclusief bouwmarkt, auto-, motor- en bootonderdelen en een winkel voor kampeer en buitenleven.
Camping de Wetterpôlle: kamperen met eigen tent, caravan of camper of huur een kampeer-pod, een sloep of fiets. 
Kanovereniging de Hydronauten: Waterplezier en watersport met kano, kayak of SUPboard, solo of in groep, cursus, trainen of toeren en nog veel meer.

 

Website disclaimer: Door het bezoeken van deze website wordt u geacht kennis te hebben genomen van onderstaande, deze te begrijpen en deze te hebben geaccepteerd. Bij het functioneren en het permanent toegankelijk houden van deze website, spelen vele factoren een rol, waaronder de afhankelijkheid van externe partijen, uw persoonlijke browser en/of internetinstellingen en verwijzingen en hyperlinks naar websites van derden, die slechts ter informatie dienen van de gebruiker. Makelaardij Hart de Vries stelt alles in het werk om de website goed te laten functioneren en permanent toegankelijk te houden, en heeft geen controle over de linkwerking, noch de inhoud van websites van derden. Het gebruik van dergelijke links is dan ook geheel voor eigen risico. Ondanks dat wij ons hebben ingespannen om u zo goed en volledig mogelijk van correcte en actuele informatie, documentatie, prijzen en maatvoering te voorzien, door zo transparant en grondig mogelijk te werk te gaan, bestaat de kans dat bepaalde informatie op deze website op een bepaald moment niet meer compleet, onvolkomen, onjuist, actueel of accuraat is. U kunt dan ook geen enkel recht ontlenen aan welke informatie dan ook op deze website. Makelaardij Hart de Vries is niet aansprakelijk voor enige schade die is ontstaan of kan ontstaan door onvolkomenheden of onjuistheden in informatie, documentatie, prijzen, maatvoering, verwijzingen en/of hyperlinks op deze website, uw browser en/of internetinstellingen, onze afhankelijkheid van externe partijen, noch voor het (dis)functioneren van deze website.