Hoofdstraat 60, Koudum

Omschrijving

Op mooie woonstand hebben wij, aan de Hoofdstraat 60 te Koudum, deze prachtig vrijstaande woning met karakteristieke elementen, stenen schuur en bij-schuur, binnenplaats en royale privacy volle achtertuin met eigen achterom gevonden.

De ruimte en de prachtige authentieke belle epoque / jaren ‘30 stijlen kenmerken dit woonhuis dat in tijden van weleer tevens winkelpand was. Ook de indeling is kenmerkend voor deze tijdsperiode, met op de begane grond een woonkamer, een keukenkamer en een kamer-en-suite, die allen in verbinding staan met elkaar. Verder is er een kelder en een grote bijkeuken met toilet en natte cel. De verdieping is ruimtelijk te noemen, dankzij de mansarde kap en de 3 dakkapellen. Hier zijn 3 slaapkamers, een grote open ruimte en een vliering. Het is mogelijk om de verdieping anders in te delen, waardoor er meer slaapkamers kunnen worden gerealiseerd.

Achter de woning is nog een grote stenen schuur met raampartijen, een deur naar de stenen bij-schuur en een tuindeur naar de achtertuin. Via de achterplaats kom je in de, naar eigen wens in te richten, royale beschutte achtertuin met fruitbomen en eigen achterom middels de achtergelegen steeg. Er is enig achterstallig onderhoud aan dit fraaie ruimtelijke geheel, maar er is dan ook werkelijk een prachtig paleisje van te maken. Denk hierbij ook aan levensloopbestendig, mantelzorg en thuiswerken. Het geheel is gelegen op 364m2 eigen grond en is op loopafstand van het dorpscentrum met winkelstraat.

Indeling

  • Begane grond: Entree met ontvangsthal en 3 toegangsdeuren naar 1 - de grote bijkeuken met toilet en natte cel; 2- de achterplaats en achtertuin; 3- de keukenkamer met inbouwkast, recht opgesteld keukenblok, afgesloten trapopgang en toegangen naar de kamer-en-suite (voor- en achterkamer, beiden met inbouwkasten, afsluitbaar van elkaar door glas in lood kamer-en-suite deuren) en het tussenhalletje met kelder; voorkamer met 3 groepsmeterkast en deur naar de voorkamer van de kamer-en-suite.
  • Verdieping: grote zolderruimte met opstelling van de HR Vailant CW4 CV-ketel uit 2021, toegangen tot de 3 slaapkamers met allen een vaste wastafel en een inbouwkast in één van de slaapkamers.
  •  
  • Schuurruimte: grote stenen schuur met toegangsdeur naar de kleinere schuur en een tuindeur naar de achtertuin. 
  • Achterplaats: volledig betegelde achterplaats met waterput en stenen hokje 
  • Achtertuin: ruime, naar eigen wens in te richten, privacy volle en beschutte achtertuin met fruitbomen, deur naar de grote schuur en schuttingdeur naar achtergelegen steeg, die ontsluiting biedt aan de Hoofdstraat en de Vermaningsweg.
  •  
  • Bijzonderheden: Dit uit vroeger tijden woon-/winkelpand biedt verrassend veel ruimte en mogelijkheden en heeft charme, ziel en karakter. Van het originele kamer-en-suite interieur zoals de mooi gekleurde glas in lood ramen in de voor-, zij- en achtergevel en de glas in lood kamer-en-suite deuren in hun fraaie, met inbouwkasten betimmerde, ommanteling en de marmeren schoorsteenmantels. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zie je de zon in deze, noordoost gerichte en naar eigen wens in te richten, achtertuin met fruitbomen; Het geheel is aangesloten op het diep riool; de kelder is gaan lekken na de aansluiting van de riolering, de dompelpomp hiervoor zal in de woning achterblijven; het pand wordt verwarmd middels centrale verwarming met radiatoren in de woonvertrekken.

Heb jij na het bekijken van deze fotopresentatie al ideeën opgedaan en jeukende handen gekregen om dit “paleisje in spé“ aan te pakken en wil je een geheel vrijblijvende bezichtiging aanvragen? Neem dan contact op met Hart de Vries. Bel, Whatsapp naar 06-20097736 of mail naar koudum@hartdevries.nl

Koudum is een groot, vroegmiddeleeuws dorp met circa 2750 inwoners, centraal, waterrijk nabij bos en IJsselmeer gelegen, in de Friese Zuidwesthoek, bereikbaar via de N359 (Leeuwarden-Lemmer/A6 Flevoland). Het openbaar vervoer is zeer goed te doen met diverse busverbindingen naar omliggende dorpen en steden. Tevens is er een busverbinding naar het op het op fietsafstand gelegen treinstation Koudum-Molkwerum, één van de 18 haltes die het spoortraject Leeuwarden – Stavoren rijk is. Naast het ruime winkelaanbod is dit gezellige dorp ook rijk aan winkels, gezondheidsvoorzieningen, verenigingsleven, sport en recreatie, zwembad, kinderopvang, basisschool en voortgezet onderwijs. Tevens zijn er verschillende geloofsgemeenschappen. Toeristen en dagjesmensen halen hier hun hart op met de mooie wandel-, fiets- en vaarroutes en evenementen die deze regio heeft. In Koudum zelf zijn diverse horecagelegenheden, hotels, pensions, recreatiewoningen, campings en jachthavens. In de zomermaanden is er in Koudum en omgeving veel te beleven, zoals dorpsfeesten, festivals, rommelmarkten, streekmarkten, braderieën en nog veel meer.

Website disclaimer: Door het bezoeken van deze website wordt u geacht kennis te hebben genomen van onderstaande, deze te begrijpen en deze te hebben geaccepteerd. Bij het functioneren en het permanent toegankelijk houden van deze website, spelen vele factoren een rol, waaronder de afhankelijkheid van externe partijen, uw persoonlijke browser en/of internetinstellingen en verwijzingen en hyperlinks naar websites van derden, die slechts ter informatie dienen van de gebruiker. Makelaardij Hart de Vries stelt alles in het werk om de website goed te laten functioneren en permanent toegankelijk te houden, en heeft geen controle over de linkwerking, noch de inhoud van websites van derden. Het gebruik van dergelijke links is dan ook geheel voor eigen risico. Ondanks dat wij ons hebben ingespannen om u zo goed en volledig mogelijk van correcte en actuele informatie, documentatie, prijzen en maatvoering te voorzien, door zo transparant en grondig mogelijk te werk te gaan, bestaat de kans dat bepaalde informatie op deze website op een bepaald moment niet meer compleet, onvolkomen, onjuist, actueel of accuraat is. U kunt dan ook geen enkel recht ontlenen aan welke informatie dan ook op deze website. Makelaardij Hart de Vries is niet aansprakelijk voor enige schade die is ontstaan of kan ontstaan door onvolkomenheden of onjuistheden in informatie, documentatie, prijzen, maatvoering, verwijzingen en/of hyperlinks op deze website, uw browser en/of internetinstellingen, onze afhankelijkheid van externe partijen, noch voor het (dis)functioneren van deze website.