Greate Buorren 65, 9263PL te Garyp

Omschrijving

In het pittoreske dorpje Garyp ligt op een unieke markante locatie, deze kavel van bijna 1000m2 met prachtige zonnestand. Hierop een karakteristiek en authentiek woonhuis uit 1880 met voor-, zij en achtertuin en een kastanjeboom. Verder op deze kavel een vrijstaande, 2 verdiepingshoge bedrijfsloods met een deels afsluitbaar buiten terrein en een aangebouwde stenen schuur met openslaande garagedeuren en een verhard buitenterrein met parkeerplaatsen. De bestemming is wonen en werken, en het geheel biedt voldoende mogelijkheden voor kleinschalige bedrijvigheid en ruimte behoevende hobby-uitoefening. Daarnaast biedt het veel privacy en is het gelegen op een aantrekkelijke woonstand, aan een viersprong nabij het centrum, met voorzieningen “onder handbereik”.

Deze karakteristieke woning heeft op de begane grond naast een riante woonkamer ook een pronkkamer en een opkamer. De keukenkamer en de bijkeuken zijn van latere bouwperiode. Op de verdieping zijn 2 ruime slaapkamers en een badkamer. De vrijstaande bedrijfsloods heeft vroeger dienstgedaan als smederij en later als autogaragewerkplaats met autowasplaats. De autospuiterij was gevestigd in de aangebouwde stenen schuur met openslaande garagedeuren. Het achterstallig onderhoud biedt koper de mogelijkheid om het geheel of ten dele naar eigen wens te renoveren of te slopen en nieuw te bouwen en wellicht is er een mogelijkheid tot dubbele of meerdere bewoning.  

Garyp, waar kinderen nog gewoon buiten kunnen spelen. Het is een levendig en vooruitstrevend dorp met circa 1900 inwoners, een rijke geschiedenis en een grote uiteenlopende bedrijvigheid. Diverse winkeltjes, gezondheidszorg, voorzieningen, basisonderwijs, een zwembad, een tankstation, een rijk verenigingsleven en nog veel meer. Kijk hiervoor op garyp.nl. Met een centrale ligging in de provincie Friesland, op steenworp afstand van een prachtig natuurgebied en een vlotte verbinding naar de knooppunten A6, A7 en A31 en A32 (Groningen, Heerenveen, Afsluitdijk en de Polder) is het hier goed en gewild wonen. Er is een goede busverbinding naar de Friese Hoofdstad Leeuwarden en Drachten (beiden op slechts op 15km afstand), alwaar het hoger onderwijs zich bevindt. Daarnaast is er een directe buslijn naar Burgum (4km), de hoofdplaats van de gemeente Tytjerksteradiel, met een groot winkelaanbod en middelbaar onderwijs.

Om een goed beeld van dit “paradijsje to be” te krijgen, zou je het met eigen ogen moeten bekijken, en dat kan. Bent u net als wij enthousiast geworden, bel ons op 058-2800070 en maak een geheel vrijblijvende bezichtigingsafspraak. In verband met de Corona maatregelen, mag u met maximaal 3 covid-19 klachtvrije personen komen, voorzien van een mondkapje. Op de locatie houden we minstens 1,5 meter afstand.

Woonhuis (inhoud ca. 322m3): Traditioneel gebouwd en opgetrokken in steens- en halfsteensmuren met houten vloeren en kozijnen en een hout onderschoten met pannen gedekt dak. De staat is door achterstallig onderhoud matig te noemen en het wooncomfort is gedateerd.

 • Woonhuis indeling
 • Begane grond: circa 86m2 onderverdeeld in een entree met brede gang; rechts van de brede gang: toilet met fonteintje; trapopgang; trapkast (totaal ca. 12 cm2); achtergang (ca.1m2); woon-/slaapkamer (ca. 10m2); opkamer (ca. 7m2) met vaste wastafel, meterkast en openslaande tuindeuren naar zijtuin; links van de brede gang: grote woonkamer (ca. 23m2); woonkeuken (ca. 14m2) met tuindeur naar achtertuin, eenvoudig keukenblok en inbouwkast; bijkeuken (ca. 9m2) met tuindeur, lavet, wasmachineaansluiting en toegang naar kleine kelder.
 • Verdieping: circa 44m2 onderverdeeld in een centrale overloop (ca. 6m2) met kajuit, inbouwkast en via luik in plafond, een niet begaanbare vliering, zonder trap; volledig betegelde natte cel (ca. 2m2) met kajuit, vaste wastafel en douche; slaapkamer (ca. 13m2) in hoekvorm met kajuit aan de achterzijde, dakraam aan de voorzijde en knieschotten; slaapkamer (ca. 17m2) met kajuit aan de achterzijde, dakraam aan voorzijde, inbouwkast en knieschotten.
 •  

Houten schuurtje: Externe houten aanbouw aan de zijkant van de woning (ca. 7m2) met raam en deur.

Bedrijfsloods/werkplaats (inhoud ca. 751m3): Een grote vrijstaande stenen bedrijfsloods van 2 verdiepingen, opgetrokken in steens muren en voorzien van een betonvloer op de begane grond, een houten verdiepingsvloer en een onbeschoten met pannen gedekt dak. De staat is door achterstallig onderhoud redelijk te noemen.

 • Bedrijfsloods/werkplaats indeling
 • Begane grond: circa 132m2 onderverdeeld in een werkplaats voorzien van voldoende licht inval; 3 buitendeuren, 3 x elektrisch bedienbare Nassau kanteldeuren, kantoortje; groepenkast met krachtstroom; houten bordestrap naar de verdieping.
 • Verdieping: circa 73m2 onderverdeeld in eengrote diepe ruimte met aan weerskanten 2 ramen en 2 afsluitbare ruimtes.

Aangebouwde stenen schuur (inhoud ca. 114m3): Een aangebouwde stenen schuur voorheen autoverfspuitplaats) met interne toegang, buitendeur en garagedeuren. De staat is door achterstallig onderhoud matig te noemen.

 • Indeling aangebouwde stenen schuur: circa 52m2 onderverdeeld in een spuitruimte met deuren (raam naar binnentuin en kuil met rooster; gang met achtergang en raam, boiler en expansievat; voormalig verfmagazijn met raam en openslaande garagedeuren.
 •  

Tuin en erf: circa 700m2 onderverdeeld in voor-, zij en achtertuin en verhard en bestraat erf rondom de woning en de bedrijfsloods.

 • Voor- en zijtuin: aan de Greate Buorren, beplant met looppad naar de voordeur van het woonhuis.
 • Binnentuin: achter de woning met prachtige zonnestand, kastanjeboom, moestuintje, beplanting, gras, looppad, toegangsdeur naar de bedrijfsloods en looppad langs de achterkant van het bedrijfspand naar achter terrein.
 • Achtererf: naast de bedrijfsloods, met prachtige zonnestand, deels klinkers met daarin een wasplaats met betonnen vloer en afvoerrooster, afgescheiden door coniferen haag en dubbele draaipoort.
 • Zij-en voorerf: deels bestraat, deels beton en deels omheind met stenen muurtje, riante parkeergelegenheid op eigen erf en prachtige zonnestand.
 •  

Bijzonderheden:

Het object: woonhuis met voor- zij- en achtertuin, een vrijstaande bedrijfsloods met verdieping en deels afsluitbaar buiten terrein en een aangebouwde stenen schuur met openslaande garagedeuren en verhard buitenterrein met parkeerplaatsen.

Bestemming: Wonen en werken

Vraagprijs: €295.000k.k.

As is where is: Het object is zo transparant mogelijk gepresenteerd betreffende de milieukundige, bouwkundige en technische staat. Uiteraard staat het u als belangstellende vrij om nader onderzoek te doen.

Asbest: Er is zichtbaar asbest aanwezig en gezien het bouwjaar van het object is niet uit te sluiten dat er mogelijk meer asbesthoudende materialen zijn verwerkt.

Bodeminformatie: Het perceel komt voor in het bronnenbestand van de gemeente en is derhalve verdacht. Nader onderzoek is niet verplicht. Het heeft geen aantekening in het kadaster m.b.t. Art. 55 wet bodembescherming en zover bekend geen ondergrondse tanks. De brief van de gemeente is als bijlage bijgevoegd en zowel de bijbehorende bijlage bij deze brief (die meerdere percelen uit het dorp omvat) als het uit 2005 afkomstige rapport van Boorsma, met bijlagen en locatiekaart, zijn bij ons aanwezig. Ze zijn ouder dan 5 jaar en derhalve niet meer actueel. Bij serieuze belangstelling is inzage in deze rapporten natuurlijk wel mogelijk.

Gasmeter: In de woning is geen gasmeter meer aanwezig, wel de mogelijkheid om er weer 1 te plaatsen en daarnaast zijn er voldoende alternatieven om “gasloos” te kunnen wonen.

Energielabel: Het voorlopige energielabel voor de woning is G. De aanvraag voor het definitieve energielabel is gedaan, en zal aanwezig zijn voor het passeren van de leveringsakte.

Gemeentelijk bekend: Greate Buorren 65, 9263 PL GARYP

Kadastraal bekend: Gemeente Bergum, Sectie C nummer 2910, groot 9 are en 78 centiare.

Notariskeuze: De koper is vrij om een notaris aan te wijzen.

Waarborgsom: Als je bod is geaccepteerd wordt ter zekerheidstelling gevraagd om een waarborgsom/bankgarantie van 10% van de koopsom bij de notaris af te geven.

“What you see, is what you get”: Inmiddels is er heel veel opgeruimd en zijn de foto’s van voor de verhuizing. Alles dat achterblijft ten tijde van koop is bij de prijs inbegrepen.

 

 

Website disclaimer: Door het bezoeken van deze website wordt u geacht kennis te hebben genomen van onderstaande, deze te begrijpen en deze te hebben geaccepteerd. Bij het functioneren en het permanent toegankelijk houden van deze website, spelen vele factoren een rol, waaronder de afhankelijkheid van externe partijen, uw persoonlijke browser en/of internetinstellingen en verwijzingen en hyperlinks naar websites van derden, die slechts ter informatie dienen van de gebruiker. Makelaardij Hart de Vries stelt alles in het werk om de website goed te laten functioneren en permanent toegankelijk te houden, en heeft geen controle over de linkwerking, noch de inhoud van websites van derden. Het gebruik van dergelijke links is dan ook geheel voor eigen risico. Ondanks dat wij ons hebben ingespannen om u zo goed en volledig mogelijk van correcte en actuele informatie, documentatie, prijzen en maatvoering te voorzien, door zo transparant en grondig mogelijk te werk te gaan, bestaat de kans dat bepaalde informatie op deze website op een bepaald moment niet meer compleet, onvolkomen, onjuist, actueel of accuraat is. U kunt dan ook geen enkel recht ontlenen aan welke informatie dan ook op deze website. Makelaardij Hart de Vries is niet aansprakelijk voor enige schade die is ontstaan of kan ontstaan door onvolkomenheden of onjuistheden in informatie, documentatie, prijzen, maatvoering, verwijzingen en/of hyperlinks op deze website, uw browser en/of internetinstellingen, onze afhankelijkheid van externe partijen, noch voor het (dis)functioneren van deze website.